Wat Phra That Doi Suthep

De  is een schitterende tempel gelegen op de berg Doi Suthep bij Chiang Mai.

De tempel de Wat Phra That Doi Suthep is één van de meest belangrijke tempels in Chiang Mai en zeker de meest vereerde onder de bevolking. Tijdens de boeddhistische feestdagen is het een belangrijke pelgrimplaats. Het belang en de ligging van de tempel danken haar faam aan een interessante legende. Deze legende vertelt over een boeddhistische relikwie die volgens sommigen opgloeide en zichzelf magisch vermenigvuldigde voordat het zich toonde in de grote chedi van de Wat Suan Dok. De kopie relikwie werd op de rug van een wilde witte olifant gebonden. Het was vrij om te gaan waarheen het maar wilde. De olifant ging naar de top van de Doi Suthep, trompetterde hier drie keer, maakte drie rondjes, knielde neer en stierf ter plekke. Dit werd gezien als signaal dat de relikwie op deze plaats moest blijven. Laat dat nou net op een plek zijn met een schitteren uitzicht over Chiang Mai. Aan het eind van de 14de eeuw liet Koning Ku Na op deze plaats een tempel bouwen, de Wat Phra That Doi Suthep. In de zes opvolgende eeuwen groeide het tempelcomplex en onderging de tempel enkele veranderingen. In het begin van de jaren 90 is het tempelcomplex gerestaureerd to wat het nu is: een complex met mooie fresco’s, chedi’s met bladgoud, en een rij grote klokken een mooie paarsbloeiende bomen.Vanuit het tempelcomplex heb je een schitterend uitzicht over de stad Chiang Mai. In de afgelopen 7 eeuwen is de Wat Phra That Doi Suthep uitgegroeid naar de tempel zoals het nu is. Tot 1935 was het complex alleen te voet te bereiken.

Ondanks de vele toeristen is het toch een oase van rust. Wel moet je er wat trappen voor beklimmen. De lift is uiteraard ook een optie.

Vlak bij de tempel is een, niet voor het publiek toegankelijk, zomerpaleis van de koning. Het Phupingpaleis. Dit zomerpaleis wordt daadwerkelijk nog gebruikt door de koninklijke familie. Wij hebben een keer moeten wachten tot de stoet was gepasseerd. Bij elke bocht op de Doi Suthep (en dat zijn er nog al wat!) stond een motoragent en ruim voordat de stoet arriveert wordt je naar de kant gemaand om te wachten tot de stoet voorbij is.

image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *