The bridge over the River Kwai

Kanchanaburi: The bridge over the River Kwai

Veel toeristen komen in eerste instantie niet om de natuur naar Kanchanaburi. De schoonheid van de natuur wordt overschaduwd door het verleden. De legendarische oorlogsfilm “The bridge over the River Kwai” (1957)  speelt zich af rondom Kanchanaburi. Helaas is het geweld in de film slechts een understatement van de realiteit.  In 1938 koos de regerende minister Phibun Songkhram de kant van de Japanners. De Japanners waren vastbesloten een spoorweg aan te leggen van Bangkok naar Birma.

Rond de 12.000 geallieerde krijgsgevangen kwamen om bij de werkzaamheden aan de Death Railway. Ongeveer 7000 gesneuvelde geallieerde krijgsgevangen liggen begraven in Kanchanaburi op een begraafplaats die in bruikleen is gegeven aan Nederland, Groot-Brittannië en Australië. Het maakt een behoorlijke indruk om zo ver van huis de namen te zien van Nederlandse soldaten op een bronzen bord zo klein als een stoeptegel. Nog indrukwekkender is het om bij die namen de brieven, kaarten en knuffels te zien staan van de Nederlandse kleinkinderen die misschien slechts eenmalig het graf van hun opa kunnen bezoeken.

In Kanchanaburi is het JEATH museum ondergebracht in nagemaakte barakken.

Over de meer dan 30.000 omgekomen Thaise dwangarbeiders hoor en lees je bijna niets.

Een rit met de trein over de Death Railway is op sommige delen erg indrukwekkend. Vanuit de trein kijk je op een gegeven moment recht in de rivier. De spoorweg is gebouwd op een houten brug langs de hellingen van de heuvels.
Kanchanaburi biedt naast een stukje historie een heerlijke omgeving waar je kunt overnachten in hotelkamers op de rivier en waar je lekker kunt bijkomen tijdens een vermoeiende rondreis. Of je nou lekker in het zwembad wilt zitten met een cocktail of je wilt onder de waterval genieten van het neerstortende water. Het is allemaal mogelijk.  ’s Avonds kun je je uiteraard ook laten meeslepen in de wereld van Karaoke.

 

image

Photobucket - Video and Image Hosting

 

Thailand reizenPhotobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting
Thailand reizen
Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
Photobucket - Video and Image Hosting

Photobucket - Video and Image Hosting
image

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *